opc_loader

Over Splint Media B.V.

Splint Media B.V. is een zelfstandige en persoonlijke uitgeverij met titels als De Poepdokter, Man & Werkplaats, Ik vrouw van jou en Leef van Bibian Mentel.

Splint Media B.V. wordt in 2006 opgericht door Bianca Krijnen-Splint. Tot die tijd werkt zij onder andere in de sales en marketing voor diverse dagbladen en tijdschriften. Op 24-jarige leeftijd neemt zij de licentie van een regionaal high-end magazine over, en start als uitgever.

  

Van high-end magazines naar mooie boeken

Naast het uitgeven van het magazine en daarna het opzetten en uitgeven van een nieuw lifestyleblad VIPS & FRIENDS produceert Bianca met Splint Media B.V. ook relatiemagazines en organiseert ze lifestyle events die gekoppeld zijn aan de magazines. Het team groeit langzaam uit naar een vaste en ervaren groep aan redacteuren, fotografen en vormgevers. Al snel volgt echtgenoot Dennis Krijnen en werken zij beider volledig in de uitgeverij.

In 2015 brengt Splint Media B.V. het eerste boek uit, Ik ben niet van suiker van Gordon. Een half jaar later volgt De Poepdokter, een enorme bestseller waar ruim 50.000 exemplaren van worden verkocht. Dit boekt komt op nummer twee in de Nederlandse lijst met bestverkochte boeken en de rechten worden verkocht aan uitgeverijen in onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In 2017 wordt de volledige focus op het uitgeven van boeken gelegd, de (relatie)magazines en het organiseren van events wordt afgestoten.

  

Persoonlijke en betrokken uitgever

De uitgeverij brengt vier tot zes boeken per jaar uit. Betrokkenheid en persoonlijk contact met de auteurs zijn belangrijke pijlers binnen de uitgeverij.

Bij het kiezen van de titels die uitgebracht worden blijven de uitgevers dicht bij zichzelf. Het publiceren vanuit eigen ideeën/concepten en daarbij een geschikte auteur vinden komt vaker voor dan het publiceren vanuit een aangeleverd manuscript.

Manuscripten die worden toegestuurd moeten direct aanspreken. Past het binnen de uitgeverij, is het onderwerp vernieuwend en is de chemie goed met de auteur? Je gaat immers voor langere tijd een samenwerking met elkaar aan. Bianca en Dennis begeleiden de auteurs intensief. Dat start bij een kennismaking en de eerste letters op papier tot het samen op pad gaan naar interviews, congressen en beurzen voor het verzorgen van presentaties, boekverkoop en signeersessies.

  

Titels bij Uitgeverij Splint Media B.V.

Sinds 2015 heeft Uitgeverij Splint Media B.V. biografieën, gezondheids- en lifestyleboeken uitgebracht. Zo worden onder andere de boeken De Gelukspiramide, De Poepdokter, Man & Werkplaats, Poezenpraat, Ik vrouw van jou en Leef, de biografie van Bibian Mentel door Splint Media uitgegeven.

Splint Media B.V. onderscheidt zich door de sterke titels en opvallende covers en schroomt niet om taboeonderwerpen bespreekbaar te maken. De uitgeverij heeft sinds haar bestaan een indrukwekkende lijst aan bekende auteurs mogen begeleiden en boek mogen uitbrengen. De diversiteit aan auteurs en onderwerpen schets een goed beeld over hoe de uitgeverij in de maatschappij wil staan.